Andrea

Mijn naam is Andrea Westerwout. En ik ben de Voedingscoach aan huis.
Ook ik heb een verleden met problemen met eten. Ik heb last van een glutenintolerantie (overgevoeligheid voor glutenhoudende granen) en van candidiasis (een schimmelinfectie in de darmen). Het duurde ontzettend lang voor ik erachter was wat er aan de hand was.
Ik kwam kilo’s aan. Als ik iets at, werd ik al snel misselijk of ik zette enorm op. Het duurde dan dagen voor ik weer was hersteld. Ik werd er heel erg ongelukkig van en ik was ten einde raad.

Natuurlijk ben ik bij de huisarts geweest. Daar kreeg ik staalpillen. Ik had een klein beetje last van bloedarmoede. Volgens mij was dat niet het probleem. Ik voelde me niet gehoord en ik ben ook niet meer teruggegaan. Ik wist dat ik mijn antwoord niet ging vinden in het reguliere circuit.

Ik heb mijn heil gezocht in het alternatieve circuit. Daar werd ik wel gehoord en bij alle behandelaars waar ik geweest ben, heb ik iets opgestoken. Niemand was in staat om mij volledig van mijn klachten af te helpen.
Voor de candidiasis moest ik een heel streng dieet volgen. Ik mocht bijna niets. Bijna alles was anders en ik moest alles zelf maken. Als ik iets vond wat ik wel mocht, kocht ik het gelijk. Ik bakte zelf zuurdesembrood, maakte eigen smeersels voor op het zuurdesembrood. Veel groente moest ik eten en geen producten die zoet smaken. Hoe strenger ik het dieet volgde, des te beter ging het met me.

En toch wilde ik maar niet beter worden. Ik ben er achter gekomen dat ik reageer op granen. De meeste granen die wij eten zijn glutenhoudend zoals tarwe en spelt.
Mijn bloedtest gaf geen kraakhelder uitsluitsel. Deze was dubieus. Ik liet de gluten weg en het ging een stuk beter.

Op een gegeven moment vond ik het genoeg met al die hulpverleners. Ik kan het nu wel zelf. En nu gaat het goed. Ik realiseer me dat ik niet meer van de candidiasis afkomt. Sinds ik me dat realiseer, heb ik meer rust. En het hele strenge dieet is niet meer nodig.
Ik ben in staat geweest om mezelf beter te maken. Dat was een heel zoekwerk. Met ups en downs. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Ik vind het jammer dat het allemaal zo lang duurde.

Ik heb jaren lang gewerkt als verkoopbinnendienst en accountmanager. En toen mijn werkgever ging reorganiseren ben ik eens goed gaan nadenken. Stel je voor dat je niet aangenomen wordt op je huidige functie? Wat wil je dan? Ik wilde iets anders. Ik ben tenslotte nog jong genoeg om iets anders te gaan doen. De reorganisatie heb ik overleefd. Maar ik ben toch de opleiding tot voedingsdeskundige gaan volgen. En dat was maar goed ook. Want voordat de eerste reorganisatie was afgerond, stond de volgende reorganisatie al weer voor de deur. En die heb ik niet overleefd.

Inmiddels ben ik voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en mental coach.
Ik vind het leuk om mensen te helpen naar een gezond eigen eetpatroon en een prettige leefstijl. Ik vind het belangrijk dat het eetpatroon bij je past. Het gezonde gewicht komt dan vanzelf. Je houdt het vol omdat het bij je past.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om uitstapjes te maken naar verschillende steden en ik bezoek graag musea. Ik vind experimenteren in de keuken leuk. De Italiaanse keuken is bij ons favoriet. Met een paar eenvoudige ingrediënten heb je heel veel verschillende mogelijkheden. En natuurlijk geen zakjes en pakjes. Alleen maar natuurlijke producten.

We gaan graag naar Italië. Meestal twee keer per jaar. Een strandvakantie en een rondreisvakantie. En tijdens die vakanties bezoek ik altijd boekwinkels en kiosken. Op zoek naar leuke boeken met lekkere recepten. Ik ben ook ooit in Italië naar school geweest om Italiaans te leren. Dat kan ik iedereen aanraden.

Van huis uit ben ik niet zo heel erg sportief. Ik ben weliswaar niet lui want ik zet mijn auto liever op een rustige plek zodat de auto goed staat. Ik moet dan weliswaar een stukje lopen, maar dat vind ik niet erg. Bewegen hoort bij nu eenmaal een goede leefstijl. Voor oefeningen thuis heb ik niet genoeg discipline. Ik ga naar de sportschool. En dan is het belangrijk dat je kiest wat je leuk vindt. Er is keus genoeg. Ik doe aan Funxtion (een parcours van 6 oefeningen die je 3 keer 40 seconden doet), CX Workx (buikspiertraining), Bodycombat (een krachtige cardio workout gebaseerd op Oosterse vechtkunst) en Bodypump (training van de grote spiergroepen met een barbell).