11 relaxte manieren om meer calorieën te verbranden

11 relaxte manieren om meer calorieën te verbranden

Sporten, en bewegen in het algemeen is natuurlijk heel erg goed voor. Maar soms heb je gewoon geen zijn om te sporten. Er zijn ook andere en makkelijkere manieren om wat meer te verbranden. Met hetzelfde resultaat en zonder moeite?

Lang leve de kopjes koffie
Cafeïne helpt je om meer calorieën te verbranden. Een effect dat maar liefst drie uur aanhoudt. Hoe dat komt? Het stimuleert je metabolisme. Daarnaast is het ook bewezen dat het je prestaties bevordert. Heb je alsnog de moed en energie gevonden om toch te gaan sporten, dan voelt het minder zwaar, waardoor je langer en harder kan trainen. Het resultaat: meer verbrande calorieën. Houd je niet zo van koffie? Zwarte thee is ook een goede optie.

Weg met die bureaustoel
Wanneer je op een zitbal zit heb je een actievere zithouding van op een gewone bureaustoel. Je verbrand je al snel 260 calorieën meer per dag.

Ban de koolhydraten (voor even)
Ik ben geen voorstander van een totaal verbod van koolhydraten. Uit onderzoek blijkt dat op langere termijn klachten ontstaan. Daar zit je niet op te wachten. Maar minder koolhydraten kan wel.  Probeer twee keer per week de koolhydraten uit je menu te schrappen. Waarschijnlijk verlies je zo zelfs nog meer gewicht dan mensen die op een full-time koolhydratendieet staan.

Kauwen maar
Kauwgom helpt tegen de drang naar tussendoortjes tegen te gaan. Door de frisse smaak van de kauwgom heb je even geen behoefte aan tussendoortjes. Maar pas op! Van kauwgom kan je ook honger krijgen.

Brrrrr wat is het koud
Je lichaam moet harder werken om warm te blijven als je de verwarming een beetje lager zet.
Zo'n 17 à 18 graden zou ideaal zijn om vet te verbranden.

Hoe mee kruiden hoe beter
Ga met een gerust hart eens langs bij de dichtstbijzijnde Thaise winkel. Pittige kruiden zorgen dat je metabolisme stijgt met zo'n 23%.

Minder krachttraining
Soms krijg je meer resultaat door minder te doen. Wanneer je twee keer per week krachtoefeningen doet, krijg je net zo veel resultaat als je drie keer per week traint. Doe het een dagje wat rustiger aan met de krachttraining. Vervang het door een halfuurtje cardio, of gewoon een avondje lekker niks.

Relax
Vrouwen met stress verliezen maar liefst 100 calorieën minder dan vrouwen die meer ontspannen  zijn. Laat je dus vooral niet opjagen.

Eentje is genoeg
Een mens leeft niet van brood alleen. Een lekker drankje hoort er bij voor de gezelligheid. Maar houd het bij één alcoholische versnapering. Twee zorgt ervoor dat het verbrandingsproces met maar liefst 73% vertraagd wordt. En het drankje zelf zorgt ook voor veel calorieën.

Ongeduldig is goed
Stress mag dan wel geen goede invloed hebben, ongeduld des te meer. Door met je voet of been te wiebelen of wat te ijsberen kan je heel wat meer calorieën verbranden dan wanneer je gewoon stilzit.

Gematigd sporten
10 minuutjes oefeningen doen of sporten, helpt je metabolisme het komende uur al op weg. Je hoeft dus geen uren in de sportschool aan het ijzer te hangen om effect te krijgen. Een fikse wandeling naar huis of een kwartiertje thuis wat oefeningen doen, is ook al een goed.