Goede gewoonten die gelijk toepasbaar zijn

Goede gewoonten die gelijk toepasbaar zijn

Bij het woord dieet denk je misschien aan een tijdelijke kuur. Dat klopt niet. Dieet betekent leefstijl. En als je gezond wilt eten en leven, dan zal je meer gezonde gewoonten in je leven moeten inpassen. Helaas is het niet zo dat je in één keer het roer kan omgooien. Op een of andere manier vindt het menselijk lichaam het moeilijk om te veranderen. Gelukkig kan je met kleine stappen een heel eind komen. En die kleine stappen kun je over het algemeen heel makkelijk in je dagelijks leven toepasbaar.
Hieronder vind je een paar voorbeelden van gezonde gewoonten die je gelijk kunt toepassen

1. Veel mensen vinden het moeilijk om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te eten. Je hoef niet alle groente tijdens één maaltijd te eten. Wanneer je de groente over meerdere maaltijden verdeelt, lijkt de dagelijkse hoeveelheid helemaal niet zo veel. Dat geldt ook voor het fruit.

2. Vandaag de dag bewegen we steeds minder. En dat is jammer want het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Het is veel makkelijker om de beweging in je dagelijks leven in te passen dan geforceerd naar een sportschool te gaan. Ga op de fiets of lopend naar je werk als dat kan. Neem liever de trap dan de lift. Haal regelmatig koffie of thee. Ga in de lunchpauze lekker naar buiten om een wandelingetje te maken. Er is vast wel een collega die met je mee wil.
 

3. Het is heel moeilijk om van koek, snoep en chips af te blijven wanneer je steeds met deze producten wordt geconfronteerd. Dus leg ongezonde snack niet op plekken waar je vaak moet zijn.

4. Na een nacht slapen zonder drinken heeft je lichaam behoefte aan vocht. Een glas water is goed om het te kort weer aan te vullen. Water vult je maag en helpt de stofwisseling.
Warm water met een eetlepel citroensap zorgt voor een gunstige darmwerking.

5. Een gezonde nachtrust is belangrijk voor een gezonde leefstijl. Het aantal uren dat je moet slapen is per persoon verschillend. Over het algemeen niet minder dan 5 uur per nacht en niet meer dan 9 uur per nacht. Je slaapt beter als je op tijd stopt met beeldschermen.

6. Probeer niet te hele dag te eten. Al dat grazen is niet goed voor je gewicht en je gebit.
Beperk het aantal eetmomenten per dag tot 5. 

7. Iedereen eet wel eens te veel. Dat kan best wel eens een keer. Je komt niet aan als je de dag na de uitspatting een dagje minder eet en vooral niet snoept. Een dagje uit het “eet soep en val af”-programma kan je daar bij helpen. 

8. Stop een paar uur voor je gaat slapen met eten. Je zult beter slapen omdat je je minder vol voelt. En je lichaam heeft de tijd om voedsel te verwerken voordat je in de ochtend weer begint met eten.

Wat is jouw makkelijk toepasbare tip voor een gezonde leefstijl?