Hoe kan je minder snoepen?

Hoe kan je minder snoepen?

Zo nu en dan een beetje snacken is natuurlijk niet zo erg. Een paar dropjes, een koekje of een stukje chocola. Maar om ons heen zijn heel veel verleidingen. Het is bijna onmogelijk om die verleidingen te vermijden. De kunst is om je te wapenen tegen de ongezonde verleidingen.
Maar hoe doe je dat?

Waar je ook komt, op station, het tankstation, in de supermarkt of in andere winkels, overal kun je snoep en snacks kopen. En hoe vaker je in de verleiding komt, des te steviger moet je in je schoenen staan “nee” te zeggen en dat ook vol te houden.
Het kan je helpen om de verleidingen te weerstaan als je je bewust bent van de verleidingen buitenshuis maar ook thuis. Hoe ben je weerbaarder tegen de verleidingen. Wat kun je doen?

Vermijd verleidingen:
Haal geen snacks in huis. Het is dan makkelijker om niet te snacken en om wel te snacken moet je meer moeite doen.
Probeer niet langs winkels te komen waar ze snoep en snacks verkopen.
Het kan ook helpen om iets gezonds te eten mee te nemen als je op pad gaat. De verleiding om iets te kopen is dan kleiner.

Leg ongezonde snacks niet in het zicht:
Wanneer je iets lekkers ziet, wil je het ook hebben en opeten. Houd dus ongezond voedsel uit het zicht. Zorg ook dat je niet steeds oog in oog staat met snacks.
Wil je dan toch iets snacken, doe dan een portie in een schaaltje of een bordje.
Ruim de verpakking op om verdere verleidingen te voorkomen.

Zoek afleiding:
We eten ook heel vaak uit verveling. Dus als je zin hebt om te snoepen, ga dan iets doen. Dan kan van alles zijn. Ruim een kastje op, laat de hond uit, bel iemand.

Maak een afspraak met jezelf:
Stel dat er iemand jarig is en je krijgt taart aangeboden. Laat je niet verrassen door verleidingen maar zorg dat je voorbereid bent. Zo nu en dan kun je best een stukje taart eten maar niet te regelmatig. Je kunt op dat moment ook iets gezonds eten wat je bij je helpt. Bijvoorbeeld een appel.
Je kunt ook makkelijker “nee, dank je” zeggen als je een goed ontbijt hebt gehad.

Wat is jouw tip om verleidingen te weerstaan?

  1.