Tips voor verleidelijke zomervoeten

Tips voor verleidelijke zomervoeten

Voeten zijn het meest verwaarloosde lichaamsdeel van het menselijk lichaam. Zeker tijdens de winterperiode. Maar in het seizoen van de open sandalen zijn verleidelijke voeten een must. Hier volgen enkele tips zodat je zonder schaamte je favoriete zomerschoenen aan kan trekken.

Scrub en eelt
Na een lange winterperiode is een goede scrubbeurt voor je voeten noodzakelijk. Je kan hier een product gebruiken dat ook voor je lichaam geschikt is. Maar je kan ook eentje maken: neem wat olijfolie, meng met een druppeltje amandelolie en een kopje suiker. Plekken die wat ruwer, zoals de hielen, verdienen extra aandacht. Verwijder de restjes met lauw water. Wanneer je huid nog vochtig is, kun je harde deeltjes en eelt verwijderen met een puimsteen. Maak cirkelvormige bewegingen en besteed extra aandacht aan je hielen en voetzolen.

Nagels
Om je nagels te verzorgen begin je met ze te vijlen met horizontale bewegingen. Maak ze wel niet te kort, want zo kun je ontstekingen oplopen. Vermijd een schaartje of een nagelclip, ze kunnen je nagels versplinteren of breken. Om je nagelriemen terug te drukken, gebruik je best een specifieke nagelolie, anders kan ook amandelolie dienen. Masseer die even in en druk dan je riemen terug. Je mag nooit een riem knippen, te ver terug drukken, kan ook problemen veroorzaken.

Massage
Verwen ook regelmatig je voeten met een massage, daarmee stimuleer je de bloedcirculatie en worden ze zachter. Hiervoor kun je een speciale hydraterende voetencrème gebruiken, maar een bodymilk werkt ook. Ook je enkels verdienen extra aandacht.

Nagels lakken
Verwijder oude nagellak nooit met een remover op basis van aceton, dat maakt je nagels geel. Restjes hiervan kun je best met een watje gedrenkt in lauw water verwijderen. Je nagels moeten ook goed droog zijn, voor je begint te lakken. Vervolgens scheid je je tenen van elkaar met wat zakdoeken of speciale kussentjes. Breng eerst een kleurloze basislaag aan. Eens deze droog is, moet er nog een tweede laag op. Pas als deze droog is, mag je met een kleurtje naar keuze lakken. Ook hier heb je twee lagen van nodig. Ongelukjes werk je bij met een wattenstaafje met wat remover op.

Voetbadje
Om eksterogen en likdoorns tegen te gaan, kun je je voeten best dagelijks met een voetbadje verwennen. Het is jouw garantie op mooie, verzorgde voeten. Lauw water, een goede badolie en zeezout zijn hier essentieel. Laat je voeten ongeveer 10 minuten weken en je bent klaar voor je favoriete sandalen.

Wat is tip om je klaar te maken voor de zomer? Laat het me weten via info@voedingscoachaanhuis.nl