De 7 magische voedingsmiddelen die honger wegnemen

De 7 magische voedingsmiddelen die honger wegnemen

Knapperige groenten, vitamine-rijke vruchten en zaden stillen de honger.
Hieronder vind je 7 magische voedingsmiddelen die de onbedwingbare trek tussen de maaltijden helpen te voorkomen en voor het houden van een langer verzadigd gevoel. Ook in het voordeel van de lijn.

Avocado
Verzadigd voor een lange tijd na de maaltijd
De avocado is een goede bondgenoot van honger: dankzij de meervoudig onverzadigde vetten, die het zenuwstelsel voeden en trek voorkomen. 
Voeg de avocado in blokjes toe aan al je salades, serveer het als voorgerecht met gerookte zalm in reepjes en zelfs om te zetten in een gastronomische zoete room om op brood te smeren: een halve avocado met een eetlepel cacaopoeder en 2 theelepels rijststroop en proef meteen.

Zonnebloempitten
Temperen de drang naar zoet
De zonnebloempitten bevatten 55% goede vetten en zorgen voor een goede verzadiging; maken eiwitten, vitamines B (temperen het verlangen naar suiker), magnesium (anti-stress), kalium (drainage en verstevigend) en koolhydraten ("brandstof" voor je stofwisseling). 
Voeg de zonnebloempitten toe aan soepen, muesli of yoghurt.

Agar agar
Voorkomt emotie-eten
Agar-agar is een zeewier in poedervorm, gebruikt als bindmiddel voor crèmes en geleien.
Wanneer de agar-agar in contact komt met de vloeistoffen in de maag, vergroot het in volume en zorgt voor een snel en blijvend gevoel van volheid.
De agar-agar vermindert van een opgeblazen gevoel en constipatie. Koop de agar-agar poeder in kruiden of biologisch voedselwinkels.
Voeg een theelepel aan sappen of yoghurt, die dan dus dikker en verzadigend worden. 

Citrusvruchten
Vult je maag en verbranden calorieën
Sinaasappelen, citroenen, grapefruits, mandarijnen en in het algemeen alle citrusvruchten hebben een anti-honger effectief. Naast het leveren van een hoge doses vitamine C (voorkomen van ontstekingen die het metabolisme blokkeren), stimuleren het lichaam carnitine af te scheiden, die helpen het lichaam te ontdoen van calorieën en minder vet en suiker op te nemen. 
Drink elke ochtend een glas versgeperst citrusvruchtensap (een mengsel van meerdere citrusvruchten kan ook). Na het persen gelijk opdrinken. De vitamine C gehalte neemt snel af.
Of nog beter: eet de hele vrucht als tussendoortje. Met als bijkomend voordeel dat je ook nog eens belangrijke vezels binnenkrijgt.

Papaja
Zuivert en verlengt het gevoel van volheid
Papaja is een bron van antioxidanten en helpt het zuur-base evenwicht te herstellen. Je voelt je lichter, minder opgeblazen en je hebt minder trek.
Proef de verse papaja als salade, op smaak gemaakt met citroensap, alleen of in combinatie met kiwi en appel: rijk aan pectine, deze vruchten te nemen het gevoel van constante honger weg. 

Gember
"Verdoofd" het gehemelte
Gember is een buitengewone afslankende bondgenoot. Het zorgt er voor dat er minder slijm wordt afgescheiden in de maag en darmen en zorgt daarmee voor de regulering van de opname van voedingsstoffen. De essentiële oliën werken "verdovend" in de mond en helpen daarbij om honger tussen de maaltijden te voorkomen.
Koop verse gemberwortel en rasp in overvloed op salades, op gebakken vis en de fruitsalades.
Gember is ook zeer geschikt als thee. Snijd een paar plakjes af en giet er gekookt water overheen.

Groene thee
Vermindert vetopslag
De groene thee blokkeert het transport van glucose in de vetcellen en verhindert dus de opname.
Groene thee helpt om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
Drink minstens 3 kopjes hete groene thee gedurende de dag, vooral na een maaltijd; Voeg een snufje kaneel toe voor de variatie.