De kracht van thee

De kracht van thee

Thee, ik ben er gek op. Ik kan de hele dag thee drinken. Mijn favoriet is groene thee en oolong thee. Maar ook wel zwarte thee.
Van thee wordt ook beweerd dat gezond is. En dat klopt. De Schijf van vijf adviseert om elke dag 3 kopjes zwarte thee te drinken. Maar er is meer.

Rooibos is de gezondste thee ter wereld
Rooibos is van nature cafeïnevrij en het bevat unieke antioxidanten. Deze thee brengt je tot rust en het geeft je een natuurlijk glans.
Jong en oud kan houden van de smaak van rooibos thee. Ik drink wel eens rooibos thee maar de smaak gaat mij snel vervelen.

Thee is rijk aan antioxidanten die preventief kunnen werken tegen kanker
De antioxidanten in thee hebben kunnen een gunstig effect hebben, maar de effecten zijn wel beperkt. Verwacht vooral geen wonderen. Serveer groene en witte thee als je het zekere voor het onzekere wilt nemen.

Thee is goed voor je tanden
Thee doet wonderen voor je adem door de antibacteriële werking. De fluoride in thee versterkt ook nog eens je tanden. Uiteraard is het ook hier de bedoeling om te genieten met mate omdat te veel thee je tanden kan verkleuren.

Thee brengt rust
Het stofje L-theanine vermindert stress en brengt je brein tot rust. Dit gevoel zit niet alleen tussen je oren maar het is echt zo.

Thee is goed voor de bloedvaten
De flavonoïden in thee hebben een ontspannende werking op de bloedvaten. Daardoor kan het bloed makkelijker doorstromen. Hierdoor gaat het risico op hart- en vaatziekten omlaag. Vooral zwarte thee die je tenminste 5 minuten laat trekken is goed voor je bloedvaten en heeft een gunstig effect op de bloedsomloop.

Thee heeft een positief effect op de metabolisme
Van theedrinken op zich val je niet af maar thee kan je metabolisme een boost geven. Drink groene thee in combinatie met een gezonde leefstijl voor een optimaal resultaat.

Thee heeft een detoxeffect
Het menselijk lichaam zit zo ingenieus in elkaar dat het zichzelf reinigt. Speciale detoxkuren zijn niet nodig. Wil je je lichaam helpen dan is gezond eten en zo nu en dan een kopje thee drinken een goed idee. 

Thee werkt cholesterolverlagend
Het is wetenschappelijk bewezen dat vijf kopjes donkere thee per dag de slechte cholesterol een klein beetje kan verlagen. Wie last heeft van een hoog cholesterolgehalte doet er goed aan om gezond te eten en thee te drinken. Misschien kan je medicijnen wel voorkomen.