6 mei, Internationale Anti-dieetdag

Op 6 mei is het Internatiole Anti-dieetdag.

De Internationale Anti-dieetdag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15-jarige meisje.
Ze kon er niet meer tegen dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen.

Op de anti-dieet dag gaat het erom niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken. Het is een dag waarop je lekker en gezond eten en bewegen in de aandacht staat.

In Nederland wordt deze dag ondersteund door De Nederlandse Obesitas Vereniging.
Anti-Dieet dag is volgens de vereniging nodig omdat de samenleving constant boodschappen uitzendt, dat dik lelijk is, ongezond is, dik zijn kost de maatschappij klauwen met geld en dat dat koste wat het kost vermeden of verholpen moet worden. De vereniging roept deelnemers op om één dag niet aan de lijn te doen of op de weegschaal te gaan staan.

Niet alle mensen die overgewicht hebben, kunnen daar wat aan doen. Steeds vaker komen we er achter dat er een andere reden is. Die moet dan gezocht worden in het medische circuit. En helaas vind je daar met overgewicht niet altijd een luisterend oor.

In heel veel gevallen is overgewicht wel een kwestie van een ongezonde leefstijl en eetgewoonten.
Ik wil je niet natuurlijk opzadelen met strikte eetschema's of crashdiëten. Die ga je toch niet volhouden en een crashdieet werkt op langere termijn toch niet. Je blijft achter met een paar hardnekkige bonuskilo’s. Daar zit je vast niet op te wachten.

Speciaal voor jou heeft de Voedingscoach aan Huis Academie een programma in 12 stappen samengesteld. Met dit programma ontwikkel je een prettige en gezonde leefstijl die bij jou past. Omdat deze leefstijl bij je past, val je af en kom je niet meer aan.
Tijdens de online training krijg je alle kennis en informatie om je eigen goede keuzes te maken. Want ieder mens is anders.
Ook bewegen hoort is een onderdeel van het online programma. 3 keer per week een half uur stevig wandelen en 3 keer per week 3 eenvoudige oefeningen die niet meer tijd kosten dan een reclameblok.

Natuurlijk komen ook de speciale gelegenheden aan bod, zoals visite, feestjes en vakanties. Hoe ga je daar mee om? Natuurlijk kan je gewoon naar feestjes en borrels. Toevallig heb ik een feestje op Internationale Anti-dieetdag. Natuurlijk kies ik voor een goed ontbijt, een lekkere lunch en een paar gezonde tussendoortjes.
Maar op het feestjes lust ik echt wel een glaasje wijn en een paar hapjes. En morgen ga ik weer gewoon eten.

Wil je meer weten? Kijk dan op Voedingscoach aan Huis Academie. En maak gebruik van de kennismakingsaanbieding.