Waarom is een gezond gewicht belangrijk?

Waarom is een gezond gewicht belangrijk?

Het bereiken en onderhouden van een gezond gewicht is goed voor je algemene gezondheid.
Een gezond gewicht helpt je om de kans op ziekten te verkleinen.
Het is bekend dat bij het toenemen van het gewicht ook de kans op ziekten toeneemt.
En dan moet je denken aan hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterol gehalte, hoge bloeddruk, diabetes type II, artritis, sommige vormen van kanker en soms ook longproblemen.

Je gewicht is het resultaat van een aantal factoren. Je lengte, je genen, je metabolisme, je gedrag en zeker ook je omgeving.

Het hebben en onderhouden van een gezond gewicht heeft veel voordelen. Je voelt je lekkerder en je hebt meer energie om meer te ondernemen.
Het behoud van een gezond gewicht vereist balans. Een balans in wat je eet en wat je verbruikt door lichamelijke activiteiten.
Wanneer je net zo veel eet als je verbruikt, dan blijft je gewicht gelijk.
Krijg je meer energie binnen dan je verbruikt, dan kom je aan.
En als je minder energie binnen krijgt dan je verbruikt, dan val je af.

Voor veel mensen betekent deze balans dat je minder calorieën eet en dat je meer verbruikt door te bewegen. De calorieën hoeven per dag niet hetzelfde te zijn. Maar de balans zorgt er voor dat je op langere termijn een gezond gewicht krijgt en dat gewicht kun je ook behouden.
Het verminderen van de hoeveelheid calorieën die je dagelijks tot je neemt is een kwestie van kiezen. Het is goed om vooral al voor beter voedsel te kiezen en extra aandacht te besteden aan de portiegrootte.

Tijdens het 12 stappen plan naar een gezond gewicht en een prettige leefstijl programma vertel ik je er alles over. Zodat jij een eigen gezonde leefstijl kunt ontwikkelen die bij je past. Daardoor van je af en kom je nooit meer aan. Je hoeft ook nooit meer op dieet.

Ga ook naar wat is een gezond gewicht?