Waarom het voorjaar de beste periode is om een dieet te starten

Waarom het voorjaar de beste periode is om een dieet te startenOp 1 januari beginnen we vaak met goede moed aan onze nieuwe voornemens. Afvallen staat al jaren hoog op de lijstjes van goede voornemens.

Waarom doen we dat eigenlijk? Je kijkt in een vers jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Het is een goede gelegenheid en traditie om veranderingen aan te brengen. Zeker na een maand van te veel eten en drinken.  

Helaas stranden deze goede voornemens vaak al binnen een week. De vraag is dan: is januari wel goede tijd om veranderingen aan te brengen.

De winter duurt nog heel erg lang. Het duurt nog lang voor het voorjaar is. Laat staan lekker weer. De feestdagen zijn voorbij en het duurt heel lang voor er weer feestdagen zijn. Daar word je niet echt vrolijk van.
Dan heb je ook nog Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar.

Dat is nu precies níet het moment om al te veel van je toch al gebrekkige zelfdiscipline te vragen.
Maar wanneer dan wel? Een goed moment voor veranderingen is het voorjaar. Nu bijvoorbeeld.

De lente is volgens experts ideaal om goede voornemens te maken. Het is licht ‘s avonds, de zomer is in aantocht, de natuur komt weer tot leven. Je zult merken dat je een stuk gemakkelijker ‘s avonds nog een rondje buiten wandelt of je gaat misschien wel op de fiets naar je werk.
Wil je goede voornemens laten slagen, dan moet je jezelf een handje helpen. Het is beter voor je humeur.

Heel veel vrouwen geven aan dat ze in het voorjaar beter om hun gewicht gaan letten. En het gaat hen ook beter af om dat te doen in de voorjaar. Met een klein beetje druk van rokjesdag en het bikiniseizoen.

Als het warmer is, eet je minder. Je hebt geen behoefte meer aan de winterse stamppotten.
En je wordt geholpen door een grotere keuze aan seizoensgroenten en –fruit.
Blootstelling aan de lentezon geeft je serotonine-niveau een boost, waardoor je eetlust afneemt. Serotonine is een stofje waar je je gelukkig van voelt.

Ik wil je niet natuurlijk opzadelen met strikte eetschema's of crashdiëten. Die ga je toch niet volhouden en een crashdieet werkt op langere termijn toch niet. Je blijft achter met een paar hardnekkige bonuskilo’s. Daar zit je vast niet op te wachten.

Speciaal voor jou heeft de Voedingscoach aan Huis Academie een programma in 12 stappen samengesteld. Met dit programma ontwikkel je een prettige en gezonde leefstijl die bij jou past. Omdat deze leefstijl bij je past, val je af en kom je niet meer aan.
Tijdens de online training krijg je alle kennis en informatie om je eigen goede keuzes te maken. Want ieder mens is anders.
Ook bewegen hoort is een onderdeel van het online programma. 3 keer per week een half uur stevig wandelen en 3 keer per week 3 spierversterkende oefeningen die niet meer tijd kosten dan een reclameblok.

Natuurlijk komen ook de speciale gelegenheden aan bod, zoals visite, feestjes en vakanties. Hoe ga je daar mee om? Dat je niet afvalt tijdens de vakantie is niet zo erg. Maar het is wel vervelend als je na de vakantie je broek niet meer lekker dicht krijgt.

Wil je meer weten? Kijk dan op Voedingscoach aan Huis Academie. En maak gebruik van de kennismakingsaanbieding.