20 kleine veranderingen in je leefstijl die goed zijn voor je gezondheid

20 kleine veranderingen in je leefstijl die goed zijn voor je gezondheid

Je hoeft niet je hele leefstijl te veranderen als je gezonder wilt leven. Eén of meer kleine veranderingen kunnen al een grote stap vooruit geven. Het kan dan ook geen kwaad om onderstaand lijstje eens te bekijken met hele kleine leefstijlveranderingen die goed zijn voor je gezondheid.

 1. Eet fruit in plaats van snoep. Fruit is gezonder en voedzamer dan snoep.

 2. Doe boodschappen met een volle maag. Door de volle maag ben je minder vatbaar om allerlei producten in je wagentje te gooien die je niet nodig hebt.

 3. Leer koken. Wanneer je zelf je maaltijden bereidt van verse ingrediënten dan is dat gezonder dan maaltijden die je laat bezorgen of die je alleen maar op hoeft te warmen.

 4. Drink je koffie zwart. Cafeïne stimuleert het zenuwstelsel, waardoor deze signalen stuurt naar de vetcellen om lichaamsvet af te breken, wat in het bloed kan worden gebruikt als brandstof.

 5. Vervang de boter op je brood door avocado. Avocado is een vettige vrucht en laat zich prima combineren met kaas, kip, tonijn en andere groente. Lekker voor de variatie.

 6. Kies voor een gekleurd bord. Dan eet je minder. Eten op een gekleurd bord ziet er vaak minder aantrekkelijk uit.

 7. Drink meer water. Water is makkelijk verkrijgbaar en het hydrateert je lichaam zonder calorieën.

 8. Wandel sneller. Door sneller te wandelen verhoog je je hardslag en dat is goed voor je conditie.

 9. Parkeer je auto verder weg. Zitten is het nieuwe roken en dus is het belangrijk om iedere mogelijkheid om meer te bewegen aan te grijpen.

 10. Neem de trap. Veel gebouwen zijn niet gemaakt om de trap te nemen, maar het kan wel. Daardoor krijg je veel meer beweging op een dag.

 11. Poets je tanden op één been en train je evenwicht.

 12. Was elke week je beddengoed. Een goede hygiëne is belangrijk voor een goede gezondheid. Was je beddengoed wekelijks op tenminste 60 graden.

 13. Gebruik zonnebrandcrème. Om huidkanker te voorkomen is het verstandig om een zonnebrandcrème te gebruiken.

 14. Maak elke dag een wandeling. Een mens is gemaakt om te bewegen. Door elke dat te wandelen kom je op een eenvoudige wijze aan voldoende beweging en frisse lucht. Even weg van je werkplek.

 15. Koop planten. Planten zorgen voor een gunstig leefklimaat.

 16. Ga mediteren. Even tijd voor jezelf nemen is een goed manier om de zorgen van de dag even op een rij te zetten.

 17. Lees een boek. Door een boek te lezen kun je even in een andere wereld zijn. Of kennis op doen over een onderwerp.

 18. Zet je telefoon af en toe uit. We worden geleefd door de telefoon. En echt je telefoon kan best een dagje zonder jou.

 19. Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed. Een mens is een gewoonte dier. Een mens functioneert dan ook het beste volgens een vast patroon.

 20. Breng meer tijd met vrienden door. Een mens is een sociaal dier. En tijd doorbrengen met vrienden zorgen er voor dat je je gelukkiger voelt.