De verslaafde eter

De verslaafde eter

“Als ik begin met eten, kan ik niet meer stoppen”.

De verslaafde eter heeft een hele sterke drang om de hele dag door te eten. Het is moeilijk om te stoppen. Er is echt niets wat deze eter tegenhoudt. Pas aan het einde van de dag als alles is opgegeten dringt door wat er allemaal naar binnen is gewerkt. Deze eter denkt niet na en eet maar door. Tegen beter weten in.

De verslaving aan eten is net als iedere andere verslaving. Er is een behandeling door een therapeut nodig om van deze verslaving af te komen.

Omdat dit eettype geen rem kent, lukt het niet om door normaal te gaan eten om gewicht te verliezen. Het kan helpen om bepaalde voedingsmiddelen te schrappen. Denk dan aan voedsel met heel veel calorieën en voedsel met weinig nuttige voedingsstoffen.

Ben je een verslaafde eter? En wat moet je doen om daar van af te komen?

  • voorkom verleiding. Het kan voor een verslaafde eter beter zijn om bepaalde voedingsmiddelen helemaal niet meer te eten dan om minder te eten. Denk aan koek, snoep, chips en snacks.
  • eten is niet niks doen. Stop met eten terwijl je iets anders aan het doen bent. Eet met aandacht. Kauw goed en proef wat je eet.
  • bepaal een goede portie. Serveer je maaltijd op een klein bord zodat het lijkt of er meer voedsel op licht. Je brein denkt dan “gezellig een vol bord”. Na het eten heeft je brein de indruk dat er genoeg gegeten is.

Een voedingsdeskundige kan je verder helpen. Bel voor meer informatie 06-51243301 of mail naar info@voedingscoachaanhuis.nl

Lees ook de blogs over:
de gezonde eter

de emotionele eter

de alleseter

de sociale eter

de alles-of-niets-eter