De sociale eter

De sociale eter

“Ik eet omdat het onbeleefd is om te weigeren”.

De sociale eter eet vaak volgens een gezond eetpatroon. Er is regelmaat en er zijn gebalanceerde en gevarieerde maaltijden. De problemen komen pas als er zich een sociale gelegenheid voor doet. Een vergadering, een uitgebreid feest of een borrelavond waarbij de alcohol rijkelijk vloeit. Je hebt niet gepland om je te over eten maar dat gebeurt vaak wel. Mensen eten en drinken nu eemaal meer als het gezellig is. En een etentje in een restaurant bevat veel meer vet en calorieën dan een gezonde thuis gekookte maaltijd die je normaal gesproken eten.

De sociale eter gaat van de borrels met collega’s naar etentjes met familie en verjaardagen van vrienden. En bij al die gelegenheden wordt gegeten en gedronken. Het is altijd te veel en eigenlijk altijd ongezond.

Ben jij een sociale eter? En wat moet je doen om daar van af te komen?

  • kijk in je agenda en ga voor jezelf na of je niet te veel afspraken hebt met eten. Als het er veel zijn, kijk dan of je een paar afspraken kunt verschuiven naar een week zonder afspraken. Zo heb je kans om thuis zelf een gezonde maaltijd de bereiden. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je portemonnee.
  • eet op vaste tijden. Door te eten op vaste tijden krijg je gedurende de dag voldoende voedsel en voedingsstoffen binnen. Je hoeft dan niet te veel te eten tijdens de maaltijden.
  • stil je honger. Om te voorkomen dat je uitgehongerd naar de vergadering of naar de borrel gaat, kun je een appel of een schaaltje yoghurt nemen. Daardoor hoef je niet op de koekjes of de bitterballen af te stuiven. Je bent beter in staat om je eetbehoefte te doseren.

Een voedingsdeskundige kan je verder helpen. Bel voor meer informatie 06-51243301 of mail naar info@voedingscoachaanhuis.nl

Lees ook de blogs over:
de gezonde eter

de emotionele eter

de alleseter

de alles-of-niets-eter

de verslaafde eter