7 dingen die je voelt aan je lijf als je geen vlees meer eet

7 dingen die je voelt aan je lijf als je geen vlees meer eet

Het advies van de Gezondheidsraad is om minder dierlijk en meer plantaardig te eten. Steeds meer mensen gaan minder vlees eten. Er is ook een groeiende groep mensen die helemaal geen vlees meer eet. Misschien denk je er over na. Dit zijn 6 dingen die je misschien zult merken aan je lichaam.

1. Je valt een paar kilo af. Ook als afvallen niet het doel is om geen vlees meer te eten, is de kans groot dat je na een aantal maanden lichter bent geworden.

2. Je darmflora wordt gezonder en uitgebreider.
Groenten en fruit zijn de beste bronnen van voedingsstoffen voor een gezonde darmflora. Ze zijn rijk aan vezels, die niet door je lichaam kunnen worden verteerd. Sommige darmbacteriën kunnen echter wel vezels verteren, waardoor de groei van de darmbacteriën wordt gestimuleerd. Bonen en peulvruchten bevatten ook veel vezels.

3. Je hart en bloedvaten zullen wat gezonder worden. Vlees bevat vet. Vet is op zichzelf niet slecht. Maar je krijgt met het eten van vlees ook verzadigde vetten binnen. Als je geen vlees eet, krijg je minder verzadigde vetten binnen. En dat is gunstig voor je hart en bloedvaten.

4. Je smaak zal mogelijk anders worden. Door andere producten te eten verandert ook je smaak.

5. Je spieren hebben mogelijk meer tijd nodig om te herstellen na een inspanning. Proteïne uit vlees zijn voorname bouwstoffen van spierweefsel.
Gelukkig zijn er voor vegetariërs genoeg mogelijkheden om in niet-dierlijke vorm voldoende eiwitten binnen te krijgen. Denk aan tofu, kaas, peulvruchten, volkorenbrood en nog veel meer.

6. Je moet mogelijk voedingssupplementen nemen. Als je je vegetarische dieet uitgekiend opbouwt is dat niet nodig, Maar anders kun je een tekort krijgen aan B12.
Veel vitaminen en mineralen zitten ook in plantaardige producten. Maar er zijn ook producten van dierlijke oorsprong zoals melk, melkproducten, eieren en kaas. Als je óf geen zuivel óf geen eieren gebruikt, kan het noodzakelijk zijn een supplement te slikken.

7. Je zult lekkerder slapen. Het eten van dierlijke producten hebben een sterk verzurend effect. Wanneer je dus geen vlees meer eet en daarvoor in de plaats meer groente, fruit, bonen, noten en peulvruchten, dan ontzuurt je lichaam. En dat heeft effect op heel veel zaken en ook op je kwaliteit van slaap.

Voordat je besluit om helemaal geen vlees meer te eten, is het belangrijk om goed te bestuderen wat je kunt eten als je geen vlees meer wilt eten.
Er zijn heel veel gerechten zonder vlees die zo lekker zijn dat je het vlees echt niet mist.
Denk aan bijvoorbeeld:
Auberginetajine
Pasta met borlottibonenragout met pepertjes
Indiase eiercurry met dahl
Pittige vegetarische paella

Het eet soep en val af programma is een geheel vegetarisch dieet. Je valt af, je ontzuurt en je komt niet meer aan als je ook het heel eenvoudige onderhoudsprogramma volgt.
Klik hiervoor meer informatie.