Indiase eiercurry met dahl

Indiase eiercurry met dahl
voor 2 personen, 625 kcal

ingrediënten
4 eieren
250 gram vastkokende aardappelen
2 eetlepels olie
1 grote ui, grof gesneden
1½ eetlepel milde Indiase currypasta
2 dl kruidenbouillon (van tablet)
300 gram broccoliroosjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
zout en versgemalen zwarte peper
1 eetlepel fijngesneden verse koriander

dahl
2 eetlepels olie
1 fijngesneden rode peper of 1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel peper
1 blik gekookte linzen (400 gram)

bereiden
Kook de eieren in kokend water in 6 – 8 minuten hard.
Schil de aardappelen en snijd ze in grote blokjes
Verhit de olie in een wok en bak de ui met de currypasta 2 – 3 minuten zachtjes aan.
Schep de aardappelblokjes erdoor en roerbak ze 5 – 8 minuten mee.
Voeg de bouillon, broccoli en de tomatenblokjes met vocht toe. En breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.
Pel intussen de eieren en halveer ze in de lengte. Schep de eieren voorzichtig door de curry en warm ze nog enkele minuten mee.
Breng de curry op smaak met zout en peper.

Verhit in een pan met een dikke bodem en bak de rode peper (of de sambal oelek) 1 – 2 minuten zachtjes met de gemalen koriander, gemberpoeder, gemalen komijn en de peper tot alles gaat geuren.
Schep de inhoud van het blik linzen met de helft van het vocht door de specerijen.
Warm ze op laag vuur al omscheppend door.

Schep de curry in diepe borden. Schep de dahl in het midden van de eiercurry. En bestrooi met de koriander.