Pittige vegetarische paella

Pittige vegetarische paella
voor 4 personen, 480 kcal

ingrediënten
200 gram seitan
250 gram erwten (diepvries)
2 wortelen
2 rode paprika's
1 Spaanse peper
3 teentjes knoflook
1 ui
250 gram langkorrelrijst
400 gram tomatenstukjes (blik)
5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
4 eetlepel olijfolie
2 theelepel paprikapoeder
½ stokje kaneel
½ theelepel cayennepeper
1 theelepel kurkuma
peper en zout

bereiding
Snijd de wortelen in staafjes van 1 bij 3 cm.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes van ½ cm dik.
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snijd in fijne ringetjes.
Snijd de ui in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.
Wentel de blokjes seitan door het paprikapoeder.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.
Roer de rijst er door, samen met de tomatenstukjes. Breng op smaak met de cayennepeper, de kurkuma, het halve kaneelstokje en de peperringetjes. Overgiet met de groentebouillon.
Roer er de wortelstaafjes, de paprikareepjes en de diepgevroren erwten onder. Laat circa 20 minuten sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
Verhit ondertussen 3 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de stukjes seitan ongeveer 5 minuten aan alle kanten.
Verdeel de rijst met de groenten over de borden en bestrooi met de seitanstukjes