Lagane met borlottibonenragout en pepertjes

Lagane met borlottibonenragout en pepertjes
voor 2 personen, 435 kcal

ingrediënten
120 gram verse tagliatelle of lagane
300 gram borlottibonen, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt
200 gram gepelde tomaten
2 teentjes knoflook
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels oregano
(roze) zout
chilivlokken

bereiding
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook op laag vuur. Voeg de borlottibonen,
de tomaten en zout toe. Laat het 10 minuten zachtjes bakken. Roer vaak door. Voeg de oregano toe.
Kook de pasta beetgaar volgens de beschrijving op de verpakking. Houd een beetje kookwater apart en giet de pasta af.
Meng de pasta met 4 eetlepels kookwater voorzichtig door de saus. Breng het gerecht op smaak met en chilivlokken.

menusuggestie
Lekker met een ruime portie groente van het seizoen naar keuze. Dat kan gekookt, gestoomd of rauw zijn.