Houd je vakantiegevoel langer vast

Houd je vakantiegevoel langer vast

Heb je ook zo genoten de afgelopen weken? Misschien ben je thuis gebleven? Met het gezin er op uitgetrokken met de caravan of de tent? Of met het vliegtuig naar een hotel of appartement? Lekker hoor.

Helaas voor de eerste regio’s in Nederland is de vakantie al weer bijna voor bij.
Hoe houd je dat prettige gevoel van de vakantie nu langer vast? Lees de onderstaande tips voordat je je mail afhandelt en weer aan het werk gaat.

Tip 1:
Geniet na van de vakantiefoto’s
Tegenwoordig staan de foto’s eigenlijk altijd op een SD kaartje. Misschien zet je ze over naar een schijfje of de harde schijf van de computer. Maar dan zie je de foto’s niet. Kies een paar mooie foto’s uit. Print de foto’s of laat ze afdrukken en maak er een collage van. Zet de collage op een mooie plek in een passende lijst.

Tip 2:
Maak van je huis een vakantieparadijs
Je hebt vast planten en wat accessoires in huis staan voor de versiering. Je kunt natuurlijk ook een schaal of plantenbak maken die het gevoel van vakantie terug brengen.

Tip 3:
Ga lekker naar buiten
Tijdens de vakantie ga je veel vaker naar buiten dan in je reguliere leven met de dagelijkse beslommeringen. Waarom zou je de uitstapjes naar het bos, het strand en de musea er niet gewoon in houden?

Tip 4:
Luister naar je lievelingsvakantiemuziek
Was je in een vakantiegebied met een muziekstijl die je wel leuk vond? Waarom zou je die niet thuis en onderweg draaien?

Tip 5:
Prikkel je zintuigen
In vakantiegebieden heb je soms specifieke geuren. Denk aan de geur van lavendel en citroen. Je kunt deze geuren in je huis brengen om na te genieten.

Tip 6:
Ga op tijd naar huis van je werk
Als je het vakantiegevoel snel kwijt wilt raken, kun je het beste zo snel mogelijk weer in het normale ritme komen. Dat wilde je dus niet!!! Ga op tijd naar huis en dan heb je tijd om ’s avonds nog iets leuks doen.

Tip 7:
Maak plannen voor de volgende vakantie
Plannen maken zorgt er niet alleen voor in de vakantiestemming te komen maar ook om in de stemming te blijven.

Tip 8:
Maak gerechten uit vakantielanden om in de vakantiestemming te blijven. Door de smaken en de geuren kom je heel snel weer terug in de vakantiestemming. Vraag het gratis e-kookboek aan en geniet nog na van je vakantie met de lekkere en makkelijke recepten. Klik op deze link om het kookboek aan te vragen.