Internationale Eet een appel dag

Internationale Eet een appel dag

16 september is de Internationale eet een appel dag. Het is een mooie dag om de eenvoudige appel eens in het zonnetje te zetten.

’An apple a day keeps the doctor away’. Een bekend rijmpje dat je vast wel kent. Toch is het echt zo. Als je elke dag een appel eet, doet dit heel veel met je gezondheid. Dit fruit is een ware superfood. En wel om de volgende redenen.

Boordevol voedingsstoffen
Een appel zit boordevol voedzame stoffen, bevat slechts een kleine hoeveelheid calorieën en zit vol met oplosbare vetten en voedingsvezels. Verder bevat dit fruit ook nog eens vitamine C. Hierdoor is een appel dan ook hét beste zoete tussendoortje.

Het zuivert je lichaam
Je lever heeft de functie om je lichaam te zuiveren. Een appel helpt de lever hierbij. Dit komt, omdat dit superfruit de stof pectine bevat. Dit bijzondere stofje zorgt ervoor dat giftige stoffen, zoals lood of kwik uit je lichaam worden verwijderd. Pectine zit voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet. Verder helpt dit stofje ook goed tegen diarree of een te hoog cholesterolgehalte.

Je blijft er jong van
Appels bevatten veel antioxidanten, welke weer je geheugen beschermen en aftakeling tegengaan. Daarnaast zitten er polyfenolen in een appel. Deze stofjes hebben weer een ontstekingsremmende werking, waardoor je lichaam soepel blijft.

Je verliest gewicht
Wil je graag wat kilo’s kwijt? Dan is het zeker een aanrader om elke dag een appeltje tussendoor te eten. Appels stillen de honger en bevatten weinig calorieën. Het is dus niet zo gek, dat appels in elk dieet worden gepromoot.

Verbetering van je sportprestaties
Als je een appel eet, voordat je gaat sporten, kun je beter presteren. Dit fruit geeft je uithoudingsvermogen namelijk een boost. Een appel bevat namelijk het antioxidant quercetine. Dit stofje geeft je energie. Hierdoor kun je je prestaties dus verbeteren.

Je weerstand wordt versterkt
Een appel is rijk aan vitamine C. Dit stofje versterkt je immuunsysteem. Zo genees je sneller van een ziekte en krijg je veel minder snel blauwe plekken. Dit fruit maakt je dus sterker en fitter. Het is dan ook echt powerfood!