Zoetzure chiligarnalen met mie

Zoetzure chiligarnalen met mie
voor 2 personen, 493 kcal

ingrediënten
2 bosuitjes
2 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels tomatensaus (of ketchup)
½ eetlepel fijne kristalsuiker
½ eetlepel lichte sojasaus
½ eetlepel rijstazijn of witte wijnazijn
30 ml zonnebloem- of raapzaadolie
1 cm gemberwortel, in luciferreepjes
250 gram rauwe garnalen, gepeld, zonder darmkanaal
½ theelepel maïzena
1 teentje knoflook, geperst
½ - 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
125 gram kerstomaatjes, gehalveerd
100 gram noedels of rijst, voor erbij

bereiding
Snijd het groene deel van de bosui in dunne reepje en het witte deel in schuine ringetjes.
Meng de zoete chilisaus, de tomatensaus, de suiker, de sojasaus en de azijn in een kom.
Verhit de helft van de olie in de wok of grote koekenpan op hoof vuur. Roerbak de gember 30 seconden, schep de garnalen erdoor en roerbak nog 1½ - 2 minuten tot de garnalen ondoorzichtig worden en met gaar zijn.
Schep de garnalen op een bord.
Meng de maïzena met 1 eetlepel koud water tot een gladde pasta.
Verhit de wok opnieuw en voeg de rest van de olie toe. Voeg de knoflook en peper toe en schep, zodra dat begint te sissen, de kerstomaatjes en witte ringetjes bosui erdoor. Roerbak nog 1 minuut en voeg het chilisausmengsel en de maïzena toe. Laat 30 seconden zachtjes doorkoken of tot de saus dik en glad is.
Doe de garnalen terug in de wok, strooi de reepjes bosuigroen erover. Houd wat achter voor de garnering. Schep alles goed door en verwarm nog even.
Serveer de zoetzure chiligarnalen in kommen met noedels of gestoomde rijst. Garneer met de achtergehouden reepjes bosui.

menusuggestie
Lekker met gestoomde kleine paksoitjes.