Varkensvleesreepjes met kokos en basmatirijst

Varkensvleesreepjes met kokos en basmatirijst
voor 2 personen, 370 kcal

ingrediënten
1 lente ui
1 teentje knoflook
½ stengel sereh (citroengras)
225 gram hamlapjes of ongepaneerde schnitzels
125 gram basmatirijst
zout 
½ eetlepel olijfolie
½ - 1 eetlepel chilipoeder
200 ml kokosmelk
1 theelepel groentebouillonkorrels of verkruimeld blokje
½ - 1 eetlepel limoensap
geraspte kokos en plakjes limoen voor de garnering

bereiding
Snijd de lente en de knoflook in kleine stukjes. Snijd de citroengras in vieren.
Snijd het vlees in stukjes. En kook de rijst in 350 ml water met wat zout tot het gaar is.
Verhit ondertussen de olie in de pan en bak het vlees 4 -5 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet het apart. 
Bak in dezelfde pan de ui en de knoflook in de olie. Strooi er de chilipoeder over. Voeg de kokosmelk, de bouillonpoeder en de sereh toe. Laat het 8 minuten doorkoken op middelmatig vuur. Haal de sereh uit de pan. Voeg na 5 minuten het vlees weer toe. 
Maak het gerecht op smaak met limoensap. 
Giet de rijst af. Verdeel de rijst en het vlees met saus over de borden. Garneer met geraspte kokos en plakjes limoen. 

menusuggestie
Maak het menu af met groente van het seizoen naar keuze.