Varkenshaas met groenten en hoisinsaus

Varkenshaas met groenten en hoisinsaus
voor 2 personen, 750 kcal

ingrediënten
200 gram mihoen
zout
2 eetlepels olie
250 gram champignons, in plakjes
300 gram varkenshaas, in reepjes
1 grote groene paprika, in stukjes
4 eetlepels hoisinsaus
½ eetlepel aardappelzetmeel

extra nodig: wok of grote braadpan

bereiding
Mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout gaar koken.
In wok olie verhitten en hierin de champignons 5 – 10 minuten op hoog vuur roerbakken.
Champignons uit de wok scheppen.
In achtergebleven olie kipreepjes in enkele rondom bruinbakken.
Paprika toevoegen en 2 minuten meebakken.
Hoisinsaus erdoor roeren en 1 dl water toevoegen. Alles 5 minuten zachtjes laten garen.
Aardappelmeel mengen met 1 -2 eetlepels koud water en door het gerecht roeren om de saus de binden.
Champignons erdoor scheppen en even meewarmen.
Varkenshaas-groentemengsel serveren met de mihoen.

Variatietip:
de mihoen kun je ook vervangen door 100 gram zilvervliesrijst. En de varkenshaas kun je vervangen door kipfilet.