Torta di pere

Perentaart voor het ontbijt
voor 6 personen, 252 kcal

ingrediënten
2 rijpe stevige peren, in blokjes
2 eieren op kamertemperatuur
50 gram suiker
200 gram bloem
50 gram gesmolten boter
½ zakje gist
snufje zout
1 theelepel kaneel
eventueel een beetje melk
boter om de vorm in te vetten

bereiding
Vet de bakvorm in met boter. En verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de eieren en de suiker, voeg de gesmolten boter, het zout en de kaneel toe. En meng dat tot een romige massa.
Voeg de bloem en de gist toe. En maak daar een glad mengsel van.
Als het mengsel te dik is, dan kun je een beetje melk toevoegen.
Meng de peren met het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm.
En bak de perentaart in 40 minuten gaar.

Lekker als ontbijt met koffie met melk en 4 amandelen.
Of met groene thee, schaaltje magere yoghurt en 4 amandelen.