Supergezonde zalmburgers
voor 4 personen, 292 kcal
ingrediënten
550 gram zalmfilet, in stukken
2 eetlepels Thaise rode currypasta
3 cm verse gember, geschild en geraspt
1 theelepel sojasaus
1 bosjes koriander, de helft gehakt, de helft blaadjes
1 theelepel zonnebloemolie
1 citroen, in parten voor de decoratie
voor de salade
2 wortelen
1 kleine komkommer
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel bruine suiker
bereiding
Doe de zalm in de keukenmachine met de currypasta, de gemberrasp, de sojasaus en de gehakte koriader. Meng tot er een grove massa ontstaat. Meng de massa goed en maak er 4 burgers van.
Verwarm de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de burgers 4 – 5 minuten aan iedere zijde tot ze knapperig en gaar zijn.
Maak ondertussen de salade door linten te maken van de wortel en de komkommer. Dat gaat makkelijk met de kaasschaaf of een dunschiller. Doe de komkommer, de wortel en de korianderblaadjes in een kom. Maak de dressing door de suiker op te lossen in de azijn. En meng de dressing door groenten.
Verdeel de salade over 4 borden en serveer met de zalmburgers.
menusuggestie
Lekker met gekookte zilvervliesrijst.