Spinazie, zoete aardappel en linzendahl

Spinazie, zoete aardappel en linzendahl
voor 4 personen, 397 kcal

ingrediënten
1 eetlepel sesamolie
1 rode ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 cm verse gember, geschild en fijngesneden
1 Spaanse peper, fijngesneden
1½ theelepel kurkuma
1½ theelepel komijn
400 gram zoete aardappelen, in blokjes
250 gram rode linzen
600 ml groentebouillon
80 gram spinazie
4 lente-uitjes, in schuine plakjes, ter garnering
½ bosje Thaise basilicum, in reepjes, ter garnering
zout
peper

bereiding
Verwarm de olie in een wijde pan met een goed sluitende deksel. Voeg de ui toe en fruit de ui een minuut op 10. Roer regelmatig tot de ui zacht is. Voeg de knoflook, de gember en de Spaanse peper toe en laat alles 1 minuut bakken. Voeg de specerijen toe en bak nog een minuut.
Draai het vuur hoger tot middelhoog en voeg de zoete aardappel toe. Roer de aardappel net zo lang tot de aardappelen met het specerijenmengsel bedekt zijn.
Voeg de linzen toe met de bouillon en wat zout en peper.
Breng de bouillon aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof de linzen en de aardappelen in 20 minuten op matig vuur gaar. De aardappelen moeten nog wel blokjes zijn.
Voeg zout en peper toe naar smaak als dat nodig is en roer de spinazie door het gerecht.
Als de spinazie geslonken is, strooi er dan de lente-ui en de basilicum over en serveer.