Shepards pie

Schaapherderpastei
voor 2 personen, 525 kcal

Ingrediënten
500 gram aardappelen
400 gram winterwortel
1 ui
1 eetlepel vloeibare margarine
200 gram magere (lams)gehakt
1 eetlepel bloem
1 dl bouillon
1 dl gezeefde tomaten (passata)
1½ dl halfvolle melk
Nootmuskaat

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
Kook de wortelen in weinig water in 5 minuten gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine.
Voeg het gehakt toe met peper en bak dit mee gaar en rul.
Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
Giet de bouillon en de gezeefde tomaten er bij en laat het enkele minuten stoven.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de plakken wortel.
Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat het gerecht onder een voorverwarmde hete grill bruin kleuren.