Runderstoof met olijven, zoete pastinaak, bietjes en pompoen en aardappeltaartjes

Runderstoof met olijven, zoete pastinaak, bietjes en pompoen en aardappeltaartjes
voor 4 personen, 220 kcal

ingrediënten rundstoofvlees
600 gram runderriblappen
1 ui
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
2 eetlepels vloeibare margarine
½ eetlepel tomatenpuree
2½ dl bouillon met minder zout
100 gram kerstomaatjes
10 olijven

ingrediënten pastinaak
250 gram gele, rode en/of chioggia bietjes
250 gram pastinaak
½ flespompoen
1 eetlepel olie
1 eetlepel vloeibare honing
tijm
materialen: vel bakpapier

ingrediënten aardapppeltaartjes
olie
400 gram vastkokende aardappelen
stukje ui
nootmuskaat
1 ei
2 eetlepels kookroom
materialen:1 muffinbakvorm

bereiding rundstoofvlees
Snijd de riblappen in flinke dobbelstenen.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de margarine in een braadpan. Bak hierin het vlees in gedeelten bruin.
Bak de ui, de knoflook en de bleekselderij kort mee.
Bak de tomatenpuree even mee.
Breng de bouillon aan de kook en schenk het bij het vlees. Laat het vlees minimaal 2½ uur stoven.
Halveer de tomaatjes. Doe de tomaatjes en de olijven bij het vlees en stoof het nog een half uur.

bereiding pastinaak
Kook de bietjes in ruim water net gaar.
Warm de oven voor op 180 °C.
Schrap de pastinaken of schil ze met een dunschiller.
Snijd de pastinaken in gelijke stukken.
Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
Meng de groente met de olie.
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de groente er over.
Rooster de groente in ca. 15 minuten gaar.
Druppel de honing er over en meng er wat tijm door.
Zet nog een paar minuten in de oven.

bereiding aardappeltaartjes
Warm de oven voor op 180° C.
Bestrijk 4 holletjes van de muffinbakvorm met wat olie.
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze grof.
Snijd het stukje ui fijn.
Meng de geraspte aardappel met de ui en wat nootmuskaat.
Klop het ei los met de room en meng dit door de aardappel.
Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes.
Laat de aardappeltaartjes in de hete oven in 40 minuten gaar worden en bruin kleuren.