Risotto met prei en saucijsjes

Risotto met prei en saucijsjes
voor 2 personen, 475 kcal

ingrediënten
120 gram volkoren risottorijst
2 preien
200 gram magere rundersaucijsjes
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel kurkuma
wat sprietjes bieslook
3 eetlepels witte wijn
1 eetlepel olijfolie
bouillon
peper

bereiding
Maak de prei schoon door de harde buitenbladeren te verwijderen en snijd de prei in dunne plakjes. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de prei.
Voeg de saucijsjes zonder het velletje toe en bak het rul met de prei.
Voeg de rijst toe en bak mee. Voeg de wijn toe en laat de wijn door het gerecht opnemen. Voeg dan een flinke scheut hete bouillon toe. Breng het gerecht aan de kook en voeg steeds weer bouillon toe als de bouillon is opgenomen tot de rijst gaar is.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kurkuma en de munt, opgelost is een beetje bouillon, toe. Meng de rijst goed.
Verdeel de risotto over 2 borden en garneer met wat fijngeknipte bieslook en een beetje versgemalen peper.

menusuggestie
serveer de risotto met gekookte spinazie met olijfolie en fijngesneden ui.