Pittige couscous salade

Pittige couscous salade
voor 2 personen, 320 kcal

ingrediënten
100 gram couscous
220 gram kikkererwten, blik, afgespoeld en uit gelekt
100 ml hete kippenbouillon
1 citroen, rasp en sap
1 geroosterde paprika, in kleine stukjes
25 gram amandelschaafsel, geroosterd
een handvol muntblaadjes, gehakt
2 eetlepels naturel Griekse yoghurt
1 theelepel harissa

bereiding
Doe de couscous en de kikkererwten in een schaal en giet de kippenbouillon er over.
Dek de schaal af en laat de couscous 5 – 10 minuten rusten tot de couscous de bouillon heeft geabsorbeerd. Maak de couscous los met en vork en laat verder afkoelen.
Voeg het citroensap, de citroenrasp, de paprika, de amandelen en de munt toe. En meng goed.
Verdeel het couscous-kikkererwtenmengsel over twee goed sluitende meeneembakjes. Garneer met de yoghurt en een beetje harissa.