Mexicaanse bonensoep met guacamole

Mexicaanse bonensoep met guacamole
voor 2 personen, 397 kcal

ingrediënten
2 eetlepels raapzaadolie
1 grote ui, fijngehakt, houd 1 eetlepel apart
1 rode paprika, in stukken
2 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels milde chilipoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
400 gram tomatenblokjes, blik
400 gram zwarte bonen, blik, uitgelekt en afgespoeld
1 theelepel groentebouillonpoeder of stukje van een blokje
1 kleine avocado
een hand vol gehakte koriander
1 sap van 1 limoen
optioneel: ½ Spaanse peper, zonder zaad fijngehakt

bereiding
Verwarm de olie olie in een pan en fruit de ui en de paprika. Roer regelmatig. Voeg de knoflook, de kruiden, de tomaten en de bonen toe. Voeg ook nog een 250 ml water en de bouillonpoeder toe.
Breng aan de kook, laat de soep 15 minuten met het deksel op de pan sudderen.
Schil ondertussen de avocado, verwijder de pit en doe in een schaal. Voeg de overgebleven ui, de verse koriander en het limoensap toe met een beetje Spaanse peper en prak goed fijn.
Verdeel de soep over twee kommen. Garneer met de guacamole en serveer.