Makkelijke kipkerry

Makkelijke kipkerry
voor 4 personen, 232 kcal

ingrediënten
6 lente-uitjes
3 teentjes knoflook
2 eetlepels plantaardige olie
200 gram tomatenblokjes, blik
2 eetlepels kerrypoeder
1 eetlepel gemberpoeder
400 gram kippendijfilet, in stukken van 2,5 cm
100 ml naturel Griekse yoghurt en een beetje extra om te serveren
zout
peper
200 gram langkorrelige volkoren rijst

bereiding
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Reserveer een handvol van het groen voor de garnering.
Maak de knoflook schoon en hak de teentjes fijn. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan en bak de lente-ui en de knoflook een paar minuten.
Voeg de tomaten, de kerrypoeder en de gemberpoeder toe en bak een minuut op 3 – 4.
Als de pan te droog wordt, doe dan een scheut water in de pan en zorg ervoor dat de specerijen niet aanbranden.
Doe de kip bij de specerijen en bak 5 minuten mee. Zorg dat de kip bedekt wordt met de specerijen. En bak de kip aan alle kanten bruin.
Voeg 250 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Daar het gas laag en laat het gerecht 10 – 15 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat het droogstomen.
Haal de kipkerry van het vuur en roer de yoghurt er door heen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kipkerry erbij en garneer met de lente-ui en een beetje yoghurt.

menusuggestie
Lekker met plakjes komkommer, olie, azijn en bieslook.