Jerk kipburger

Jerk kipburger
voor 2 personen, 417 kcal

ingrediënten
2 kipfilets
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels jerkkruidenmix
het sap van 1 limoen
2 grote (volkoren) broodjes
½ kleine mango, geschild en in plakjes
1 tomaat, in plakjes
1 kropje Little Gem, in repen
optioneel: 2 eetlepels mayonaise en ketchup, om te serveren

bereiding
Leg de kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie en sla de kip plat met een deegroller of steelpannetje.
Meng de tijm, de olie, de jerkkruidenmix en de helft van het citroensap in een kom.
Doe de kipfilet erbij en zorg dat de kruiden goed over de kip zijn verdeeld. Laat 5 minuten marineren.
Verhit ondertussen de grilpan. Bak de kipfilet 4 – 5 minuten aan beide zijden of totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
Bak de snijvlakken van de broodjes 2 – 3 minuten.
Leg de kip op het broodje en decoreer met de mango, de tomaat en een hand van de slarepen.
Breng op smaak met limoensap. En als je wilt tomatenketchup en mayonaise.

Jerkkruidenmix

ingrediënten
2 theelepels uipoeder
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels verse tijmblaadjes
halve theelepel verse geraspte gemberwortel
2 ½ eetlepel sojasaus
2 theelepels piment
½ theelepel kaneel
driekwart theelepel versgemalen peper.

bereiding
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en gebruik het om bijvoorbeeld vis of vlees mee te kruiden.