Gezonde Bolognese

Gezonde Bolognese
voor 2 personen, 387 kcal

ingrediënten
100 gram volkoren linguine of andere pastavorm
2 theelepels raapzaadolie of olijfolie
1 venkelknol, fijngesneden
2 teentjes knoflook, in plakjes
200 gram mager rundergehakt
200 gram kerstomaten
1 eetlepel balsamicoazijn
¼ groentebouillonblokje, verkruimeld
een hand basilicum, gehakt
peper

bereiding
Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de venkel en de knoflook.
Roer regelmatig en bak tot de venkel zacht is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomaten, de balsamicoazijn en de bouillon toe.
Dek de pan af en laat het 10 minuten sudderen op laag vuur tot de tomaten gebarsten zijn en het gehakt gaar is.
Kook ondertussen de pasta in een pan met ruim kokend water in een minuut of 10 beet gaat. Giet de pasta af en meng met de saus. Bestrooi met peper en de basilicum.
Meng goed voor en serveer.

menusuggestie
Een pastagerecht is altijd lekker met een gemengde salade.