Gestoomde vis met gember

Gestoomde vis met gember
voor 2 personen, 170 kcal

ingrediënten
stuk gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
½ rode peper
1 bosuitje
200 gram visfilet, bijv. tilapia, pangasius
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojasaus met minder zout
citroensap
4 takjes koriander

bereiding
Schil het stuk gemberwortel, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn.
Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje fijn.
Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
Breng in een (stoom)pan water aan de kook.
Leg in een stoommandje de plakjes gember en daarop de stukken vis.
Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.
Fruit de geraspte gember in de hete olie tot dit gaat geuren.
Voeg de stukjes peper, de ringetjes bosui en de sojasaus toe en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met wat citroensap.
Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
Neem de vis uit de stoompan en druppel het sausje erop.
Strooi de koriander er over.

menusuggestie
Lekker met gekookte wortelen en gebakken rijst. Hiervoor heb je nodig:
Wortelsalade met sinaasappel
100 gram zilvervliesrijst
2 bosuitjes
1 eetlepel olie
400 gram wortelen