Frittelle van mais met tonijn en tomaat

Frittelle van mais met tonijn en tomaat
voor 1 persoon

ingredënten
100 gram mais, uit blik goed afgespoeld en uitgelekt
1 ei
20 gram bloem
½ sjalotje, fijngesneden
een snufje venkelzaadjes
zout
peper
1 takje peterselie, fijngesneden
6 sprietjes bieslook, fijngesneden
50 gram kerstomaatjes
2 blaadjes sla
50 gram tonijnfiletjes in olijfolie
100 gram aardbeien
2 eetlepels olijfolie
50 gram noten en gedroogd fruit

bereiding
Maak de frittelle door de mais, het ei, de bloem, het sjalotje, de bieslook, de peterselie, de venkelzaadjes, het zout en peper te mengen tot een beslag. Verwarm de olie in een koekenpan en bak van het beslag 6 pannenkoekjes. Bak ze ongeveer 2 minuten aan iedere kant.
Was en droog de aardbeien, de tomaten en de salade. Laat de tonijn uitlekken.
Doe één eetlepel olijfolie in een schaaltje en zet in de lunchbox voor de sla
Verdeel de overige lunchbox elementen over de compartimenten.

De frittelle kan je warm of koud eten.

De dressing voor de sla wil vaak al onderweg weglekken. Ik zoek nog naar een manier om de dressing in het schaaltje te houden.