Pancake met rozijnen

Pancake met rozijnen
voor 8 personen, 190 kcal

ingrediënten
350 ml melk
250 gram bloem
30 gram margarine
2 eieren
½ zakje gist
1 theelepel suiker
25 gram rozijnen
zout

bereiding
Zeef de bloem boven een kom. Voeg een snufje zout, de suiker en de gist toe.
Klop de eiwitten tot schuim en klop het eidooiers los.
Meng in een andere kom de melk en de boter au bain-marie. Voeg de eidooiers, het bloemmengsel. Goed mengen. En tot slot de geslagen eiwitten.
Meng alles goed en voeg de rozijnen toe.
Smelt een beetje boter in een pan met anti-aanbaklaag. En bak in de pan de pannenkoekjes gaar en aan beide kanten bruin tot het beslag op is.

menusuggestie
Je kunt de pannenkoekjes met rozijnen eten als ontbijt met een kopje groene thee, een schaaltje magere yoghurt, fruit en een handje onbewerkte noten.

De pannenkoeken kun je natuurlijk ook bij de koffie eten in plaats van een koekje.